OS nästa år – ett glädjebesked för Nielsen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Jesper Nielsen hade missat OS. Nu får han en ny chans. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Jesper Nielsen hade missat OS. Nu får han en ny chans. Arkivbild.

Skadade handbollsstjärnan Jesper Nielsen var inställd på att missa OS i Tokyo.

För honom var flytten till 2021 ett glädjebesked.

– Rent egoistiskt är det klart man är glad för att man kan vara med i OS, säger han.

Symptomen har varit milda men landslagsspelaren Jesper Nielsen satt hemma i karantän i Tyskland, smittad av coronaviruset, när beskedet kom att OS skjuts upp till 2021.

– Det känns som att det varit på gång hela tiden. Det hade varit konstigt om de hade ställt in allt annat men inte OS. Sen får det gärna spelas nästa sommar för egen del, säger den 30-årige mittsexan.

Anledningen är den skada som hade stoppat Nielsen från att spela i OS om spelen hade hållits redan i sommar. Han har helt enkelt tur i oturen.

Dessutom har landslaget fått en ny förbundskapten i Glenn Solberg.

– Vi har ett OS-kval att spela först. Det här ger laget mer tid med vår nya tränare att utvecklas. Så för oss är det nog positivt, säger Nielsen.

"Klart det är tråkigt"

De svenska handbollsdamerna är inte heller inkvalade till OS, men hade med stor sannolikhet kunnat kvittera ut en biljett till Tokyo eftersom kvalgruppen på papperet var sportsligt fördelaktig.

– Det är klart att det är tråkigt. Man planerar efter hur säsongerna ser ut och så vidare, men samtidigt var det rätt väntat med tanke på senaste veckornas utveckling. Just nu är många andra saker viktigare, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen.

Även hon sitter i karantän på grund av virusutbrottet.

Försvarsspecialisten Jacobsen missade VM i Japan i december på grund av en operation av sitt knä, men är osäker på om det är till hennes fördel att OS skjuts upp.

– Jag har kontrakt nästa säsong här i Ryssland, men jag blir ju också äldre, säger CSKA Moskva-spelaren, som fyllde 31 år samma dag som OS-beskedet kom.

Missar OS-avslut

Beslutet att flytta på OS är klokt, anser Henrik Signell, avgående förbundskapten för damlandslaget i handboll. Tanken var att Signell skulle sätta punkt som förbundskapten med de olympiska spelen i Tokyo till sommaren.

– Det är klart att det personligen är tråkigt. Jag hade tänkt avsluta med ett OS och hade sett fram emot det så klart. Nu blir det inte så, utan jag får se fram emot andra saker istället, säger Signell, som nu ska bli tränare för herrlaget IFK Skövde, till TT.

Tomas Axnér tar över som förbundskapten för damerna. Henrik Signell poängterar att hur han personligen drabbas är sekundärt.

– Handbollen och idrotten blir sekundär i dessa tider. Det viktiga är att få bukt med det här.

Publicerad: