Xavi: "Jag erbjöds att ta över Barcelona"

avTT

Publicerad:
Foto: Vahid Salemi/AP/TT
Efter att ha tillbringat hela sin karriär i Barcelona lämnade Xavi för Al Sadd i Qatar 2015 där han avslutade sin karriär förra året. Arkivbild.

Quique Setién ersatte sparkade tränaren Ernesto Valverde i Barcelona.

Men förstavalet? Det var ingen mindre än Xavi – enligt spanjoren själv, i alla fall.

– Men jag tackade inte ja. Det är för tidigt för mig, säger klubbikonen.

Fyra och ett halvt år har passerat sedan den spanske fotbollslegendaren Xavi lämnade Barcelona med fyra Champions League-titlar och åtta ligatitlar under bältet.

Sedan 2015 har 39-åringen varit aktiv i Al-Sadd, först som spelare och sedan juli förra året som tränare.

I ett uttalande, kanaliserat via den qatariska fotbollsklubben, uppger han nu att han efter endast drygt ett halvår som tränare erbjöds att ta över Barcelona. Detta i samband med att Ernest Valverde fått sparken i veckan och därmed blivit den förste i klubben att tvingas lämna posten mitt under en säsong sedan Louis van Gaal 2003.

– Jag fick ett erbjudande med Eric Abidal (tidigare lagkamrat och sedan 2018 sportchef i Barcelona) närvarande. Men jag tackade inte ja, mycket på grund av att det är för tidigt för mig att träna Barcelona, säger Xavi.

I stället gick jobbet till Quique Setién, tidigare i Real Betis.

– Men det kommer fortsätta vara min dröm att träna laget någon gång i framtiden. Jag älskar den nye Barcelona-coachen och sättet han jobbar på. Jag förväntar mig att han kommer lyckas med laget, tillägger Xavi.

Barcelona är, tränarskiftet till trots, i toppen av den spanska ligan på samma antal poäng som Real Madrid.

Publicerad: