Fortsatt lidande för Blåvitt: "Saknade kvalitet"

TT

Publicerad 2023-11-06

Det var besvikna miner i IFK Göteborg efter slutsignalen.

Med en omgång kvar av fotbollsallsvenskan har anrika IFK Göteborg fortfarande inte säkrat kontraktet.

På söndag väntar jumbon Varberg i sista omgången.

– Vi måste leverera bättre än vi gör i dag, säger tränaren Jens Askou till Discovery+.

Måndagskvällens 1–1 i ångestmötet hemma mot AIK gör att IFK Göteborgs lidande fortsätter den här säsongen. Ändå såg det så bra ut efter en halvtimme, när Sebastian Ohlssons inspel hittade nätet via AIK-backen Sotirios Papagiannopoulos.

1–0 till Blåvitt – och om det resultatet stått sig hade göteborgarna kunnat andas ut.

Taha Ayari ville annorlunda och sköt AIK:s 1–1-mål i mitten av andra. Rättvist mot ett hemmalag som inte imponerade på Gamla Ullevi.

– Vi saknade kvalitet för att vinna matchen. Vår duellspel saknade lite power i dag, säger Jens Askou efter det oavgjorda storklubbsmötet.

IFK Göteborg står på 31 poäng inför sista omgången, en mer än Brommapojkarna som dessutom har klart sämre målskillnad. Men om BP vinner hemma mot Häcken på söndag måste även Blåvitt vinna i Varberg för att slippa kvalspel.

– Vi har spelat oss i en position att vi kan göra det själva och inte vara avhängiga av vad som händer på andra ställen, säger den danske tränaren i ett försök att se positivt på läget.

AIK avslutar hemma mot Värnamo har å andra sidan mer eller mindre säkrat kontraktet, med tre poäng ner till BP och åtta måls bättre målskillnad.