Nu har Frölunda grepp om Linköping

Publicerad 2014-03-23

Göteborg. Frölunda har kopplat grepp om SM-kvartsfinalen mot Linköping.

Efter en klar hemmaseger med 6-2 har Göteborgslaget 3-2 i matcher, och behöver bara en seger till för att gå vidare till semifinal.

Erik Karlsson gav Frölunda en tidig smakstart. Han smög in bakom Linköpings försvar, fick en lysande passning av Nicklas Lasu, kom fri och sköt förbi gästernas målvakt Marcus Högberg. Sedan dominerade hemmalaget, utan att få mera utdelning.

I stället kvitterade Linköping vid 4.55 i andra akten, Nu kom den snygga passningen från Magnus Johansson, medan Pär Arlbrandt åkte rätt, kom fri, fintade målvakten och lade in 1-1. Första slutspelsmålet för Arlbrandt, som vann poängligan i seriespelet.

Sedan blev spelet jämnare fördelat. Men Frölunda var det klart bästa laget. Efter 15.46 gjorde Christian Bäckman 2-1 till Frölunda i en kontring.

Två mål tidigt i tredje perioden blev ett avgörande ryck. Robin Figren stod bakom gästernas mål och passade till Mathis Olimbs 3-1. Sedan slog Nicklas Lasu in en retur på eget skott till 4-1.

Oscar Sundh reducerade för Linköping, men Frölunda ökade ledningen i slutminuterna.

Linköping måste vinna hemma på tisdag för att hålla liv i kvartsfinalserien. I så fall blir det en helt avgörande match i Göteborg på torsdag.

TT