Dagens namn: Simon, Simone

Tung seger för Manchester United

Publicerad 2013-11-10

Stockholm. Segern var nödvändig - för Manchester United och för spänningen i Premier League.

Efter 1-0 mot serieledande Arsenal hemma på Old Trafford tog Manchester United ett nödvändigt kliv mot toppen.

Manchester United har haft svårt att övertyga i säsongsinledningen och var åtta poäng bakom Arsenal inför söndagens möte.

Men hemmalaget tog kommandot direkt, var hetare och rappare och stod för det mesta av spelet.

Ledningsmålet kom i den 27:e minuten. Robin van Persie fick fritt spelrum och mötte Wayne Rooneys fint skruvade hörna med en nick som smet in under ribban i bortre hörnet. Det var nederländarens sjunde mål för säsongen - och hans tredje på tre matcher mot sin forna klubb Arsenal.

Målvakten golvades

Tuffa höjddueller resulterade bland annat i att Arsenals målvakt golvades, men kunde resa sig efter behandling, medan Manchester United-mittbacken Nemanja Vidics kollision med sin målvakt David De Gea medförde att han inte kunde komma till spel i andra halvlek. Arsenal flyttade upp positionerna och jämnade ut spelet, men något mål blev det inte.

Londonlaget är efter sin andra förlust dock fortfarande ensamt på topp, två poäng före Liverpool och tre före skrälltrean Southampton.

Andra toppkonkurrenter tappade också poäng. Bottenlaget Sunderland, där svenske landslagsmittfältaren Sebastian Larsson spelade hela matchen, hemmabesegrade stjärnlaget Manchester City med 1-0.

Matchens enda mål kom i första halvlekens 21:a minut. Phil Bardsley lade kallt bollen förbi Citys målvakt Costel Pantimilion ur snäv vinkel.

Förlusten innebar att City missade chansen att närma sig topplagen. För Sunderland innebar den andra ligasegern ingen placeringsförbättring. Laget är fortsatt näst sist på nedflyttningsplats.

Storspel av Krul

Tottenham förlorade hemma mot Newcastle med 0-1 och missade chansen att ta sig upp på andra plats bakom Arsenal.

Loic Remy gjorde matchens enda mål i 13:e minuten, fransmannens sjunde mål på sju matcher, och det blev allt i målväg på White Hart Lane. Det såg framför allt Newcastles målvakt Tim Krul till. Nederländaren hade en magisk eftermiddag och radade upp räddningar. Tottenham ökade trycket i andra halvlek, men Krul och Newcastle höll undan.

– Den första räddningen var bäst, på Soldados nick, sade en nöjd Krul efteråt.