Pietilä Holmner skadad - VM i fara

TT-SPORT

Alpint. Maria Pietilä Holmner var på väg mot säsongens bästa resultat i storslalom då olyckan var framme.

Hon tvingas nu till sex till åtta veckors vila.

– Det var inte så farligt som vi befarade. Det är den snällaste skadan som går att få med tanke på det våldet knät utsattes för, säger landslagsläkaren Per Liljeholm.

Det var bara några enstaka portar kvar att köra av världscuptävlingen i österrikiska Semmering då Maria Pietilä Holmner fick ett felskär, tappade kontrollen och for rakt in i en käpp. Därefter kanade hon, i hög fart, in i skyddsnätet.

Pietilä Holmner, som låg fyra efter det första åket, reste sig dock relativt snabbt och kunde sedan för egen maskin ta sig ner till målfållan.

Efter magnetröntgen visade det sig att Pietilä Holmner har fått ett delvis skadat inre ledband och ett litet benblåmärke, och beräknas kunna vara tillbaka på skidor om sex till åtta veckor.

– Än så länge jobbar jag fortfarande mot att stå på start på VM i februari, men hur det blir får de närmsta veckorna utvisa, säger Maria Pietilä Holmner till skidförbundets hemsida.

Slalomdrottningen Mikaela Shiffrin visade att hon håller klassen även i storslalom. Tack vare två prickfria åk vann hon tävlingen, hela 78 hundradelar före fransyskan Tessa Worley. Italiens Manuela Moelgg tog tredjeplatsen.

Segern gör att Shiffrin utökar ledningen i den totala världscupen. Närmast bakom jagar schweiziskan Lara Gut - som blev fyra i tisdagens tävling.

Kajsa Kling slutade på 20:e plats, Frida Hansdotter blev 25:a.

TT