TT-Sport

Mästaren vann efter fem förluster

TT-SPORT

Stockholm. Stanley cup-mästaren Detroit hade inte vunnit på fem matcher i NHL inför hemmamötet med St Louis. Och utgången i den sjätte matchen var långt ifrån given då den gick till straffavgörande.

Men där avgjorde Marian Hossa för Detroit.

– Vi gjorde väl ingen toppmatch, men jag tror att det här var vändningen, säger Detroit-kaptenen Nicklas Lidström till Expressen på nätet.

Första perioden under ordinarie matchtid blev mållös, men i den andra kom målexplosionen. Inom loppet av drygt fem minuter hade ställningen ändrats till 3-2 till Detroit. Slovaken Marian Hossa gjorde två av målen för Detroit, Nicklas Lidström och Niklas Kronwall assisterade till varsitt.

Innan dess hade St Louis Patrik Berglund smugit emellan och gjort 2-2 i powerplay, St Louis andra mål i numerärt överläge för kvällen och Berglunds 16:e mål den här säsongen. St Louis kvitterade i den tredje perioden och tog matchen till förlängning.

Förlängningen blev mållös och i straffavgörandet höll sig Hossa framme igen och satte den avgörande straffen.

– Hossa spelade väldigt bra i dag och han har ett otroligt skott, säger Lidström.

Henrik Zetterberg missade tredje matchen i följd på grund av sina ryggbesvär. Men efter vila och behandling känner han sig redo för spel igen.

– Jag räknar med att spela mot Phoenix på onsdag, säger Zetterberg.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport