Vetlandas första förlust

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Vetlanda noterade säsongens första förlust i elitserien i speedway. Indianerna vann hemma 52-44.

I botten är det stenhårt efter halva serien, fyra lag har fem poäng. Där återfinns Lejonen som förlorade ytterligare en bortamatch, mot Vargarna.

Serieledande Vetlanda blev sista laget som fick sin förlustnolla spräckt. Smålänningarna hade ledningen efter elva helat borta mot Indianerna men hemmalaget avslutade riktigt starkt och vann matchen med klara 52-44. Piotr Protasiewicz var hemmalagets bäste, tappade bara en poäng.

– Med tanke på att vi fick göra en del ändringar i laget på grund av sjukdomar är jag ändå nöjd. Åtta poängs marginal är acceptabelt. Första förlusten kom efter åtta matcher och jag tycker inte vi ska gapa efter för mycket, sade Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.

Västervik tog sjätte raka segern, 55-41 borta mot Piraterna. Den stora nyckeln till Västerviks seger var Chris Harris. Den engelske VM-föraren har haft en motig start på säsongen och körde reserv i Motala men visade samtidigt att han är för bra för den positionen. Harris tog maxpoäng på sex heat. Han var delaktig i fyra dubbelsegrar för Västervik, tre tillsammans med Tomasz Gollob.

– Detta ser riktigt bra ut. Alla drar åt samma håll och vi hjälper verkligen varandra på banan, speciellt i första sväng. Jag vet vad som hände oss i fjol med skador och annat och vill inte sticka ut näsan för långt men detta ser riktigt bra ut, sade Västerviks lagledare Pecka Helgesson.

Dackarna befäste sin andraplats, men fick jobba hårt för segern hemma mot Rospiggarna. Matchen avgjordes i sista heatet då Dackarnas Fredrik Lindgren tog sin femte raka heatseger samtidigt som lagkamraten Andreas Jonsson räddade enpoängaren. Dackarna vann 49-47.

Nykomlingen Vargarna är bra på hemmaplan, det fick regerande mästarna Lejonen erfara. Vargarna saknar fixstjärna men alla förare var med och levererade. I Lejonen agerade ingen av VM-stjärnorna Nicki Pedersen eller Leigh Adams på topp. Pedersen råkade dessutom ut för en mycket tveksam uteslutning, i och för sig när matchen var avgjord. Vargarna vann 56-40.

– Vi har inte hittat den rätta lagkänslan i laget ännu, sade Pedersen till Canal Plus.

TT

Publicerad: