TT-Sport

Hiddink får ta över Chelsea

TT-SPORT

Belek, Turkiet. Guus Hiddink verkar bli ny tränare för Chelsea.

Det ryska fotbollförbundet gav på tisdagskvällen Hiddink klartecken att träna Premier league-klubben under resten av säsongen.

Chelseas ryske ägare Roman Abramovitj har stort inflytande över rysk fotboll och har sedan flera år en god relation med Guus Hiddink. Det är enligt Hiddink anledningen till att han kan tänka sig att ta över efter Luiz Felipe Scolari som på måndagen fick sparken från jobbet som Chelseas tränare.

– Jag har ett bra förhållande till ägaren så jag vill hjälpa till.

– Det är en väldigt speciell situation. Hade det varit någon annan klubb förutom Chelsea hade jag svarat blankt nej men det är annorlunda med Chelsea eftersom jag har en så bra relation med ägaren. Så jag vill hjälpa till om jag kan, säger Hiddink.

Men även om Hiddink är redo att ta över som tränare för Londonlaget är han inte beredd att släppa sitt ansvar som rysk förbundskapten. Tränarrollen i Chelsea ska bara vara säsongen ut och eftersom Hiddink tänker föra Ryssland till VM 2010 blir det dubbelt jobb under våren. Men det är inga problem menar han:

– Jag har redan varit med om det här för ett par år sedan när jag coachade Australien och PSV Eindhoven samtidigt så jag är van vid situationen och vet vad den innebär.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport