Karlsson tillbaka på golfbanan

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Robert Karlsson är tillbaka på golfbanan efter fyra månaders frånvaro på grund av ögonproblem. Förra årets Europaetta åkte på en storförlust tillsammans med Henrik Stenson i sin comeback.

Anthony Wall och Chris Wood vann med hela 6/5 över svenskparet då Storbritannien/Irland tog ledningen med 3-2 över Europa i Vivendi Trophy, tidigare Seve Trophy.

Matchen mellan ö-rikena och övriga Europa spelas i Versailles och inleddes med fyrbollar på torsdagen.

Robert Karlsson, bäst i Europa förra året, och Henrik Stenson, världsfemman, hade ingen lyckad dag. De utklassades av debutanterna Anthony Wall och Chris Wood.

– Det var inte lätt för mig i dag och jag är väldigt glad över att ha kommit genom det. Jag måste börja någonstans och jag vet att det kommer att ta lång tid att komma tillbaka dit där jag borde vara. Jag gjorde misstag, men har varit borta länge och kommer att rätta till misstagen, sade 40-årige Karlsson.

Karlsson var två slag under par då det var färdigspelat efter 13 hål, och faktiskt två slag bättre än kollegan Stenson.

– Allt hade kunnat se annorlunda ut om några puttar hade gått i, men sådan är golfen. Det som känns bra är att jag inte kände att synen skulle vara påverkad och jag hoppas att problemen är över, sade Karlsson som fortfarande tar ögondroppar och står under läkarkontroll.

Spanjorerna Miguel Angel Jimenez och Gonzalo Fernandez-Castano, samt dansken Anders Hansen och italienaren Francesco Molinari svarade för de europeiska segrarna på torsdagen.

TT

Publicerad: