Mittbacken störs inte av klubbråket

Publicerad 2016-10-05

Fotboll. Västerås SK och Benfica är i djup tvist om avtalet kring Victor Nilsson Lindelöf.

Själv låter landslagsmittbacken sig inte påverkas.

– Det har ingenting med mig att göra, säger han.

Landslaget är mitt uppe i förberedelserna inför VM-kvalmötena med Luxemburg borta på fredag, och Bulgarien hemma på måndag.

Victor Nilsson Lindelöf har den senaste tiden varit förstavalet bredvid Andreas Granqvist i mittförsvaret. Inför den här kvalsamlingen har skriverierna runt honom handlat om ett kontraktsbråk mellan hans tidigare klubb VSK och hans nuvarande Benfica.

Enligt VSK ska det ha varit inskrivet i försäljningsavtalet att klubben skulle få ytterligare 250 000 euro när den svenske backen varit startspelare i ligan och Champions League. Något som skedde i april.

Men de drygt 2 miljoner kronorna som skulle kunna rädda VSK:s ansträngda ekonomi har inte betalats ut.

– Jag har inte tänkt på det. Vad ska jag göra liksom? Det är inte något jag kan göra något åt, säger Lindelöf Nilsson själv.

Han gick till portugisiska Benfica från Västerås för fyra år sedan och har den senaste säsongen gjort sådan succé att han under sommaren ryktades vara på väg till klubbar som Napoli, Inter, Paris Saint-Germain och Chelsea.

– Jag vet inte hur kontrakten är skrivna, det är mellan klubbarna. Jag kan inte stå här och säga att det ska vara si eller så när jag inte sett kontraktet.

TT