Skellefteå vann toppmötet

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå. Toppmötet mellan Skellefteå och Brynäs blev en väldigt jämn och tät historia. Det blev bara två spelmål. Straffar fick skilja lagen åt.

Joakim Lindström gjorde där det enda målet och Skellefteå vann med 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Det blev ett typiskt toppmöte. Matchen i Skellefteå Kraft Arena var inte särskilt välspelad, men innehöll desto mer kamp.

Brynäs öppnade målskyttet i första perioden genom Jesper Ollas. Skellefteå hade två stolpträffar inom sju sekunder i första perioden, men lyckade inte göra mål.

Till hemmapublikens glädje kom kvitteringen till 1-1 tidigt i andra perioden. Lee Goren slog in pucken efter att hela Brynäsförsvaret hade blivit ställda efter en retur.

Båda lagen turades om att skapa chanser, men målvakterna i respektive lag, Joacim Eriksson i Skellefteås mål och Niklas Svedberg i Brynäs mål, höll tätt.

Gästande Brynäs var vassast i förlängningen och skapade ett par riktigt bra chanser, men ingen puck ville hitta in.

Nyförvärvet John Klingberg, som landade i fredags, debuterade i Skellefteå. Han fick ett varmt välkomnande och bjöd på en del fina insatser.

Det blev dock målvakten Joacim Eriksson, som har ett förflutet i Brynäs, som blev den stora matchhjälten. Han räddade tre straffar och såg till att extrapoängen gick till serieledande Skellefteå.

Det innebär att laget ökade på sin elitserieledning med en poäng och är nu fem poäng före tvåan Brynäs.

TT

Publicerad: