Öppna platser i VM-truppen

Publicerad 2015-03-24

Fotboll. Sveriges VM-trupp är näst intill spikad.

Men det finns fortfarande tre, fyra platser som anses vara öppna.

– Tåget har inte gått än, säger Lilie Persson, assisterande förbundskapten.

Den 11 maj ska förbundskapten Pia Sundhage och assisterande Lilie Persson presentera de 25 spelare som får åka med till VM-slutspelet i Kanada den 6 juni till den 5 juli.

Stommen är i princip redan uttagen.

Det finns dock fortfarande platser att slåss om, även om Lilie Persson har svårt att se vad för typ av egenskaper som truppen till landskamperna mot Schweiz - den 5 april på Tunavallen i Eskilstuna och Danmark den 8 april på Tele2 Arena i Stockholm - inte har i dagsläget.

– Vi saknar inte så mycket. Man brukar prata om en bra mix, lite slentrianmässigt, och det får man nog även säga här. Vi har spelare från en landskamp till 207, 18 år till 37. Blandningen av spelartyper, både i backlinjen och de spelare som vi har framför dem, tycker jag att vi har en bra mix av, säger hon.

– Så jag kan inte peka på någon enskild egenskap. Kan inte säga att vi saknar snabbhet eller målgörare.

"Hela och friska"

Två av spelarna som lämnades utanför truppen till landskamperna i början av april är Linköpings Fridolina Rolfö och Vittsjös Antonia Göransson.

Men duon har fortfarande en chans att slå sig in i VM-truppen, enligt Persson.

– De måste vara hela, friska och göra bra prestationer i damallsvenskan, säger hon, för att senare konstatera att det inte riktigt är så enkelt trots allt.

"Kontinuerlig träning"

För Fridolina Rolfö, som är på väg tillbaka efter en knäskada, handlar det om flera olika faktorer.

– Det jag vill se är kontinuerlig träning, så att det inte blir en, två träningar för att hon sedan ska kliva av. Hon måste även börja spela kontinuerligt, säger hon och fastställer sedan att Göransson, som var med under Algarve Cup, har betydligt längre väg tillbaka till landslagstruppen.

– Antonia tycker vi inte presterar på den nivå som vi har förväntat oss. Hon får gnugga vidare i Vittsjö. Hon är absolut inte borta från bilden, hon har ju också den egenskapen som explosiv men det explosiva tyckte vi saknades när vi var iväg, säger hon.

– Samtidigt har hon inte varit med på ett tag och det kan vara en självförtroendefråga, så klart.

TT