TT-Sport

Peiffer överraskade Fourcade

TT-SPORT

Skidskytte. Fransmannen Martin Fourcade ägnade sig åt segerintervjuer i målfållan i Holmenkollen efter vad som såg ut som ännu en förstaplats i skidskyttarnas världscup. Men sent startande Arnd Peiffer ville annorlunda.

Martin Fourcade sköt fullt både i liggande och i stående i detta sprintlopp och kände sig tämligen segersäker när han kom in på upploppet. Fransmannen kostade till och med på sig att showa lite inför publiken. Men det skulle stå honom dyrt.

För längre bak i startlistan gjorde Arnd Peiffer ett av sina bästa lopp på länge. Den 27-årige tysken sköt också fullt och hade dessutom bra fart under skidorna. Med Fourcades tider att åka på växte inspirationen och i mål var Peiffer drygt tre sekunder snabbare. Trea blev ryssen Anton Shipulin. Fredrik Lindström missade två skott och blev 34:e man.

På damsidan tappade Finlands Kaisa Mäkäräinen sin totalledning i världscupen när hon efter tre bom hamnade på 24:e plats. Vitryskan Darja Domratjeva vann damsprinten i Oslo och tog därmed över totalledningen. Mona Brorsson var bästa svenska på en 73:e plats.

På söndagen avslutas världscuphelgen i Holmenkollen med stafetter.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport