TT-Sport

Löfven tippar medaljregn i VM

TT-SPORT

Skidor. Stefan Löfven tror på sex svenska medaljer i VM.

Men den stakteknik som statsministern själv visade upp i Falun lämnade en del övrigt att önska.

– Det är roligt att få pröva, men jag inser att det finns de som stakar betydligt bättre. Vi har ett fantastiskt skidlandslag som ska bli jättekul att följa, sade Stefan Löfven (S) efter att ha testat en stakmaskin vid Dala Sports Academy i närheten av VM-banorna på Lugnet.

På schemat för Löfvens onsdagsbesök i Falun stod också ett möte med det svenska skidlandslaget och VM-invigning senare på kvällen.

TT: Vad betyder det för Sverige att arrangera så här stora mästerskap?

– Det betyder mycket, för stoltheten och vår identitet och framtidstro att han någonting att sikta på. Absolut mest betyder det för Falun och Dalaregionen. Det är bra ekonomiskt, människor kommer från hela världen och bor här och spenderar pengar.

TT: Dina starkaste skidminnen?

– Det är många det. Jag minns Thomas Magnusson när han gjorde ett ryck (i VM i Lahtis 1978), han låg precis bakom en finländare om jag kommer ihåg rätt. Och sedan seglade han bara iväg, det var något helt otroligt. Torgny Mogrens femmil här 1993 var ju också helt otrolig. När vi inte hade fått några medaljer, och så kliver Mogren helt plötsligt fram och tar ett guld.

TT: Hur många svenska medaljer blir det den här gången?

– Jag har tippat sex medaljer.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport