TT-Sport

Michaela Meijer klar för EM

TT-SPORT

Friidrott. Allt föll på plats för Michaela Meijer.

Den 21-åriga stavhopperskan klarade 4.50 i Nordenkampen och är därmed klar för EM.

– Det är kul att vi blir lite nytt folk som åker dit, säger hon.

Emma Green, Susanna Kallur, Abeba Aregawi och Ebba Jungmark. Det är bara en handfull av de stora namn som av olika skäl inte kommer att delta under inomhus-EM i Prag nästa månad. Ett yngre svenskt garde börjar därför ta form: formtoppade Erica Jarder, Khaddi Sagnia, Irene Ekelund och Angelica Bengtsson är klara. Nu står det klart att den sistnämnda inte blir enda stavhoppare i Tjeckien. 21-åriga Michaela Meijer överraskade rejält när Nordenkampen, den årliga inomhuslandskampen mellan de nordiska länderna, avgjordes i Oslo.

Hon vann stavhoppstävlingen på 4.50 - nytt personbästa med hela 20 centimeter - och klarade därmed kvalgränsen till EM.

Torneklint bekräftar

– Det var sjukt skönt att det äntligen släppte. Jag har haft en bra känsla i kroppen länge, men det är hela tiden något som stört, säger hon och förklarar:

– Jag bytte till en längre stav. Och det tog ganska lång tid innan jag fick det att fungera ordentligt. Men när jag väl kände att staven funkade, så började ansatsen strula. Det har tagit väldigt mycket energi. Nu kändes det äntligen bra.

Svenska förbundskaptenen Karin Torneklint bekräftar att Meijer nu är klar för EM.

– Hon är given eftersom hon klarade gränsen. Det blir inte fler än tre per gren, och nu är hon och Angelica Bengtsson klara. Michaela har tidigare inte fått till det på tävling, trots att hon har haft hög kapacitet på träning.

Hoppas på ny generation

Michaela Meijer är förväntansfull och glad över att en delvis ny generation får chansen på ett stort mästerskap.

– Det ska bli så spännande med EM. Det är roligt att vi får fram nytt folk. Alltså: all ära åt de äldre, men det är kul med oss nya som visar att vi både kan och vill.

Sverige vann Nordenkampen med klara segrar på både herr- och damsidan. Största överraskningen utöver Michaela Meijer var Erik Hagbergs personbästa på 60 meter (6.66).

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport