Landeskog drygade ut för Colorado

Av:  Susanna Persson Öste/TT

Colorados Gabriel Landeskog grattas av Nathan MacKinnon efter sitt 4–2-mål mot St Louis.
Colorados Gabriel Landeskog grattas av Nathan MacKinnon efter sitt 4–2-mål mot St Louis.

Lagkapten Gabriel Landeskog fick med sig ett mål när Colorado besegrade St Louis i nattens kvartsfinalmöte i Stanley Cup.

Colorado vann med 5–2 och leder med 2–1 i matcher.

Det var dock hemmalaget St Louis som gjorde det första målet, efter endast fyra minuter, till hemmafansens glädje. Men lyckan blev kort.

Några minuter senare tvingades St Louis målvakt Jordan Binnington lämna isen på grund av en okänd skada och gästerna Colorado kunde ta greppet.

Matchen var jämn och St Louis hade puckövertaget, men det var Colorado som fick utdelning – med tre raka mål. I slutminuten av den andra perioden lyckades St Louis reducera till 3–2 och jagade under den sista perioden en kvittering.

Men just när Ville Husso, som ersatt Binnington i St Louis-målet, var på väg att lämna isen i slutminuterna passade Gabriel Landeskog på att skjuta 4–2. Det var den svenske lagkaptenens femte mål i årets Stanley Cup-slutspel.

Det blev till slut 5–2 i tom målbur innan slutsignalen ljöd.

Colorado leder därmed med 2–1 i matcher i kvartsfinalserien, som spelas i bäst av sju. Nästa möte mellan lagen sker i St Louis natten mot tisdag svensk tid.

Publisert: