Champions League-kampen tätnar i Madrid

Av:  Lasse Mannheimer/TT

Efter ännu en 1–0-seger har Real Madrid fortfarande chansen att ta tredjeplatsen i La Liga, som innebär Champions League-spel nästa säsong. Arkivbild.
Efter ännu en 1–0-seger har Real Madrid fortfarande chansen att ta tredjeplatsen i La Liga, som innebär Champions League-spel nästa säsong. Arkivbild.

Real Madrid hade varit borta från kampen om Champions League-spel – om det inte varit för Olga Carmona.

För andra matchen i rad avgjorde 21-åringen med ett sent mål när Madrid CFF besegrades med 1–0.

Två omgångar återstår av den spanska damfotbollens högstaliga och det är en vidöppen uppgörelse i huvudstaden om tredjeplatsen i tabellen.

Efter var sin seger på söndagen står både Atlético Madrid och Real Madrid på 56 poäng och ingenting är skrivet i sten i det här läget. Atlético, som slog Levante med 5–0 på bortaplan – Hedvig Lindahl saknades på grund av sjukdom, och Hanna Lundkvist blev kvar på bänken – har fördelen av en överlägsen målskillnad. Nackdelen är att de ställs mot överlägsna Barcelona i sista omgången, det redan klara mästarlaget som hittills vunnit alla sina matcher.

Real Madrid har bara bottenlagen Valencia och Villarreal kvar att möta, och har därför en jättechans att snuva lokalkonkurrenten på tredjeplatsen.

Att chansen alls finns kvar kan de tacka Olga Carmona för.

Precis som senast mot Rayo Vallecano var det Carmona som på söndagen blev hjälte med ett sent segermål.

Den här gången, i derbyt mot Madrid CFF, dröjde det ända till den fjärde tilläggsminuten innan den Sevillafostrade 21-åringen kunde rädda en trepoängare till Real genom att slå in 1–0 på straff.

Svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani spelade från start för Real, men byttes ut i den 66:e minuten.

Tabellfemman Granadilla kan fortfarande blanda sig i striden om tredjeplatsen. Men efter lördagens 1–2-förlust borta mot Athletic Bilbao har laget hamnat på efterkälken med tre poäng.

Publisert: