Efter kvaldramat – Hien öppnar för flytt

Rico Liljedahl/TT

Publicerad 2023-06-14

Isak Hien, i mitten, avslutade en lång klubblagssäsong med att säkra spel i Serie A för Hellas Verona nästa säsong. Nu är han öppen för att lämna klubben.

Landslagets succéback Isak Hien räddade kvar sitt Hellas Verona i Serie A på det mest dramatiska av sätt.

Nu öppnar han för en flytt till en större klubb.

– Såklart, det ligger i luften, säger han.

Italienska Serie A ändrade reglerna inför förra säsongen. Inbördesmöten och målskillnad skrotades. Något som innebär att om två lag i botten slutar på samma poäng så möts man i ett direkt avgörande nedflyttningskval. Och det gjorde Isak Hiens Hellas Verona och Spezia, där Albin Ekdal håller till.

Säsongens viktigaste match spelades så sent som i söndags.

– Ett ångestmöte. Det var två lag som egentligen inte har spelat bra på hela säsongen. Det var inte lätt och kanske inte den vackraste fotbollen. Så det var bara att gnugga och försöka säkra Serie A-spel, säger Hien och fortsätter:

– Det var speciellt. Det var många i laget som inte hade koll på att det skulle bli en sådan match om vi hamnade på samma poäng – det var lite den italienska stilen. Men det kanske var bättre, då behövde vi inte tänka på det alltför länge.

Hellas Verona gick segrande ur striden. Matchen slutade 3–1 och det betyder att det blir Serie A även nästa säsong.

– Nästan allt blir bortglömt när man säkrar Serie A-spel inför nästa säsong. Det var en extrem lättnad att vinna den matchen, säger Hien.

Mer press i Sverige

Trots att Hellas Verona har kämpat i botten av den italienska ligan har den svenske mittbacken ändå inte känt någon större press under säsongen.

– Det var inte jättemycket utifrån, men det var såklart inte jätteglada miner bland fansen. Vi hade en period då vi torskade tio raka tror jag, så det var inte jättebra stämning i stan kanske, säger han.

– Det har ändå känts som att det inte har varit, om man jämför med klubbarna som det har gått mindre bra för här i Sverige, det trycket utifrån. Det är väl mer pressen man sätter på sig själv och så blir stämningen i laget och i klubben mer tryckt efter torsk på torsk.

Kan lämna

Efter en, på ett individuellt plan, bra första säsong som utlandsproffs omgärdas Hien nu av flyttrykten till större klubbar än Hellas Verona.

– Det ryktas ju en hel del. Men för mig är det svårt att säga, det har gått så mycket tankar till om det ska bli Serie A-spel eller inte. Men såklart, det ligger i luften, säger han och fortsätter:

– Man får väl se nu under semestern och när vi drar i gång träningarna igen hur klubben ser på det. Om det är så att de vill sälja eller om de ser en som en del av en ny satsning eller kanske ett nytt projekt. En flytt är nog inte omöjlig – men det är nog inte omöjligt att jag stannar heller.