Dömd i Sverige – draftades till NHL ändå

Av:  TT

Logan Mailloux draftades av Montreak. Arkivbild.
Logan Mailloux draftades av Montreak. Arkivbild.

I vintras dömdes den kanadensiske hockeytalangen Logan Mailloux för kränkande fotografering i Sverige – och bad själv om att inte bli draftad.

Men Montreal valde ändå att lägga det 31:a valet på backen.

Det var i december när han spelade för en svensk klubb som han dömdes till böter för kränkande fotografering. Detta efter att ha fotograferat en kvinna under en sexuell akt och sedan spridit bilden till några lagkamrater utan kvinnans medgivande, skriver The Athletic.

Inför NHL-draften bad Mailloux själv om att inte bli draftad.

””Att bli draftad till NHL är en ära och ett privilegium som ingen tar lätt på. Givet omständigheterna känner jag inte att jag har uppvisat tillräcklig mognad eller karaktär för att förtjäna detta privilegium i draften 2021. Om jag någon skulle ha äran att bli draftad vill jag att supportrarna ska kunna vara stolta över att välkomna mig till organisationen”, skrev han på Twitter.

Men draftad var precis vad han blev. Montreal, som hade det 31:a valet i draften, valde att lägga det på den 18-årige backen.

”Canadiens (Montreal) är medvetna om situationen och vill på inget sätt förminska allvaret i Logans handlingar. Logan förstår effekterna av sina handlingar. Hans senaste offentliga uttalande visar på en genuin insikt om sitt dåliga beteende och första steget på sin personliga resa”, skriver Montreal i ett uttalande.

Publisert: