TT-Sport

Burakovsky tvåmålsskytt för Capitals

TT-SPORT

NHL. Med pappa på besök gick det förstås bra för André Burakovsky. För första gången gjorde hockeyforwarden två mål när Washington besegrade Anaheim med 5-3 i NHL.

– Kul att få sätta några nu när pappa var här. Jag brukar göra mål när han är på besök, säger Burakovsky till Expressen.

Men det var inte Robert Burakovsky som fick jubla över sin sons mål. Även Lars Johansson fick anledning att glädjas över sonen Marcus Johansson, som gjorde sitt 14:e mål för säsongen.

NHL-rookien André Burakovsky har inte fått spela så mycket den senaste tiden. Men i rätt sällskap fungerade det strålande. 20-åringen fick spela i förstakedjan tillsammans med Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström. Det fungerade fantastiskt bra. Förutom Burakovskys åttonde och nionde mål för säsongen gjorde den ryske storstjärnan två mål och två assist och Bäckström två assist. Ovetjkin utsågs till den första stjärnan i matchen och Burakovsky till den tredje.

Bäckström toppar assistligan i NHL (42 assist) och är trea i poängligan (59 poäng) efter Patrick Kane (63) och Jakub Voracek (59).

Anaheims Hampus Lindholm noterades för två assist, och Jakob Silfverberg låg bakom lagets tredje och sista mål.

Victor Hedman utsågs till matchens stjärna när hans Tampa Bay slog San Jose med 5-2.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport