Ska Stina Nilsson palla för trycket?

Publicerad:
Uppdaterad:

Skidor. Hon har tre pallplatser i sprint i vinter.

Men Stina Nilsson vill inte prata om VM-medalj.

– Det är kul att folk tror på mig, men jag spekulerar inte om medaljchanserna, säger Stina Nilsson inför skid-VM i Falun.

Den 21-åriga svenskan var i fokus på den inledande presskonferensen och ser fram emot att världsmästerskapet snart ska starta.

– Det ska bli sjukt kul. Det blir nog ett fint mästerskap, säger hon.

Stina Nilsson har varit på pallen i tre individuella världscupsprintar den här säsongen. Men hon känner ingen extra press inför hemma-VM, trots att hon av många anses vara det största svenska medaljhoppet i den första grenen som avgörs, torsdagens sprinttävling. Men själv tänker hon inte på pallplatser eller medaljer, bara på sin egen prestation:

– Jag vill bara få ut mitt absoluta max på torsdag.

– Jag åker skidor för att jag tycker det är kul och för att jag gillar att tävla, säger Nilsson.

Utöver Stina Nilsson kör Ida Ingemarsdotter, Magdalena Pajala och Hanna Falk för Sverige i den första grenen där medaljer ska fördelas.

– Det känns bra och kul att vara på plats. Det blir nog ett bra tryck på publiken på torsdag - det är viktigt för mig att det är en bra atmosfär runt banan, säger Ingemarsdotter, som tror sprintbanan i Falun är utslagsgivande.

– Det är en tuff bana så det är den bästa skidåkaren som kommer att vinna.

Skid-VM invigs i morgon, då ska också lägre seedade åkare kvala för att få delta i de kortaste individuella distansloppen.

TT

Publicerad: