Andra raka guldet för Karlsson

Publicerad 2015-03-01

Bordtennis. Kristian Karlsson försvarade SM-guldet från förra året. I finalen besegrade han Jens Lundquist, Söderhamn, med 4-1 i set och har nu två år i rad visat han är Sveriges bäste bordtennisspelare. På damsidan heter nyblivna svenska mästarinnan Jennifer Jonsson, Spårvägen.

– Det var viktigt att vända underläge i första set. Måste också erkänna att jag hade marginalerna på min sida både där och även vid ett par tillfällen senare, sade Kristian Karlsson.

Jens Lundquist gick fram till ledning med 10-5 och hade så när tagit hem första set. Karlsson räddade sig kvar genom ett par kantbollar, tog sju raka poäng och setet med 12-10.

Kristian Karlsson behöver dock inte be om ursäkt för turbollarna utan var totalt sett den bättre spelaren. De båda finalisterna bjöd på många heta dueller och oftast fick Karlsson sista ordet.

Blivit bättre

Närmast väntar World Tour-tävlingar i Tyskland och Spanien innan uppladdningen mot VM, som spelas i Kina i slutet av april.

– Jag tycker att jag har förbättrat min forehand, är säkrare i spelet och har högre kvalitet jämfört med SM förra året, sade han.

Storfavoriten i damsingel, Matilda Ekholm, Team Mälarenergi, kom inte till start. Hon gjorde ett försök i dubbel, men saknade ork och det blev stopp redan i kvarten.

– Jag har känt mig krasslig hela veckan med både feber och huvudvärk. Jag gjorde ett försök, men det gick inte, sade Ekholm.

Första titeln

I stället vanns damsingeln av Jennifer Jonsson, som tog sin första singeltitel och hon vann även damdubbeln i par med klubbkompisen Stina Zetterström. I singelfinalen skrällvann hon över Sun Jie, Rekord, efter att ha vunnit med 11-9 i skiljeset.

– Det här är helt overkligt, jag är så glad. Det som avgjorde var att jag vågade spela ut och fick en bra start i skiljeset, sade Jennifer Jonsson.

Annars präglades SM av syskonparet Anton och Christina Källberg, 17 respektive 14 år. Tillsammans vann de mixed och Anton vann även herrar U20, gick till kvartsfinal i herrsingel och semifinal i herrdubbel. Christina var i final i damdubbel och semifinal i damsingel.

TT