Petad Ekenberg fixade segern

Publicerad:
Uppdaterad:

Hällevik. Skyttekung men petad mot Örebro. När Marcus Ekenberg väl kom in såg han till att Mjällby tog höstens första seger, 1-0.

I en timme satt han och våndades på avbytarbänken. Mjällbys främste målgörare Marcus Ekenberg var för första gången någonsin, av spelmässiga skäl, petad i Mjällby.

Väl på plan dröjde det blott tio minuter innan han perfekt tajmade en djupledslöpning och stötte bollen förbi en utrusande John Alvbåge i Örebromålet.

Innan Ekenberg kom in präglades matchen av få chanser och försiktigt spel. Örebros tränare Sixten Boström hade till och med lämnat den traditionella 4-3-3-uppställningen för ett mindre offensivt 4-2-3-1. Man satsade på långa bollar och hade enbart ett avslut på hela första halvlek.

Mjällby ville mest. Trots avsaknaden av både Ekenberg och speldirigenten Tobias Grahn (avstängd).

Man överbelastade ofta gästernas högerförsvar men det saknades helt avslutare inne i boxen. I första halvlek hade inget av laget ett enda avslut på mål. Sedan kom Ekenberg in.

I slutet av matchen flyttade Örebro upp nästan alla spelare men Mjällby och Mattis Asper i målet kunde se till att nykomlingen tog första segern efter VM-uppehållet.

TT

Publicerad: