Seger för Skellefteå

Publicerad:
Uppdaterad:

Örnsköldsvik. Skellefteå utklassade Modo i en och en halv period på bortaplan och såg ut att gå mot en promenadseger.

Modo reste sig spelmässigt, gjorde match av det hela - men Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson avgjorde till slut med sitt 3-1-mål.

Modos 2-3 kom för sent.

Skellefteå är i en strålande form just nu och första halvan av matchen handlade det om spelmässig utklassning. Skellefteå formligen sköljde över Modo i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Martin Lundberg dundrade in 1-0 i mitten av första perioden och Petter Emanuelsson satte 2-0 en bit in i mittperioden efter en fantastisk uppvisning av Per-Edouard Bellemare i förspelet till målet.

– En riktigt bra förstaperiod, sista är vi väl inte riktigt nöjda med men vi vinner, det är det viktigaste, sade Emanuelsson till tv-kanalen C More.

Att Modo bara var i bara tvåmålsunderläge var nästan helt och hållet målvakten Bernhard Starkbaums förtjänst.

Modo lyckades ända ta sig in i matchen, mycket tack vare två spel i numerära överlägen då laget faktiskt också skapade ett par bra chanser.

Hemmalaget kom sedan ut med ännu mer energi i tredje perioden, tvingade ned Skellefteå i brygga - och efter Mario Kempes reducering till 1-2 i power play var det match på allvar.

Mitt i en våldsam Modo-press lyckades ändå Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson avgöra när han satte 3-1 från nära håll med drygt fem minuter kvar.

TT

Publicerad: