Hellner: Spännande se vad det kan bli

TT-SPORT

Skidor. Marcus Hellner är Sveriges största hopp på herrsidan i Tour de Ski.

Frågan är om han kan hota Martin Johnsrud Sundby, norrmannen som tycks vara i storform?

– Jag är beredd att ge mig in i matchen, säger Hellner.

Förra säsongen var en mörk historia för de svenska längdherrarna - den enda ljusglimten var Marcus Hellners tredjeplats i Kanada på vårkanten. I år har det redan sett betydligt bättre ut, och Hellner har ordnat en av herrarnas hittills fem pallplatser i världscupen.

– Jag tycker att det har känts bra på tävlingarna, men sista veckorna har jag om jag ska vara ärlig känt mig rätt tung och i dålig form. Men det har ju vänt förr många gånger, säger Hellner.

Och just tour-upplägget brukar passa 31-åringen. I år är det dessutom bara ett enda sprintlopp, något som borde falla Hellner ännu bättre i smaken.

– Jag har sett fram emot det ett tag. Det ska bli väldigt kul att tävla och spännande att se vad det kan bli.

TT: Vad tror du att det kan bli?

– Det är svårt att säga, formen går ganska mycket upp och ner, och man vet ju att det är tufft motstånd, framför allt Sundby är i bra form.

Martin Johnsrud Sundby tog hem Tour de Ski i fjol och leder just nu världscupen efter seger i såväl minitouren i Lillehammer som i tremilen i Davos.

Men som sagt, Hellner - som har en andraplats från 2011/2012 som bästa tour-resultat - gillar också den tuffa tävlingen i Alperna.

– Jag trivs med det på något sätt. Det är hårt upplägg och det tilltalar tycker jag. Framför allt är det kul om man åker bra och är där uppe. Touren är också ett sätt att inför VM att komma in i att pressa sig, ett sätt att bli orädd att tävla och van att ta ut sig.

TT:s utsända, Val Müstair