Wimbledon

Portad Nastase välkommen i Båstad

TT-SPORT

Tennis. Den tidigare världsettan Ilie Nastase har under de senaste månaderna gjort sig allt mer impopulär i tenniskretsarna. Efter att han upprepade gånger kommit med sexistiska och rasistiska kommentarer, bland annat mot Serena Williams, har han portats från såväl Franska mästerskapen som Wimbledon.

Till Swedish Open i Båstad tycks Nastase fortfarande vara välkommen. Under måndagskvällen medverkade han tillsammans med Björn Borg som tränare i en så kallad "legends match", och efter matchen lade Swedish Open upp en bild på sitt Twitter-konto där Nastase omtalades som en gentleman. Tweeten har senare tagits bort.

– Givetvis ställer vi inte oss bakom det han gjorde men vår inbjudan till Nastase gick ut långt innan den här händelsen. Han har gjort så mycket för sporten och har en stark anknytning till svensk tennis, säger tävlingsledaren Christer Hult till Helsingborgs Dagblad.

– Det är trots allt lite skillnad på dignitet mellan Wimbledon och Båstad. Vi som enskild tävling på touren kan inte ta det beslutet. Internationella tennisförbundet håller på att diskutera frågan men har inte tagit något officiellt beslut och det tycker jag inte vi kan föregå.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport

/

Wimbledon

ÄMNEN I ARTIKELN

Wimbledon

Swedish Open