Hanson - en 13-årings nya favorit

Augusta, Georgia. Peter Hanson gav en 13-årig kille på Augusta sitt livs största sportupplevelse.

Den unge killen fick sköta utslaget på det 16:e hålet.

– Ingen kommer tro honom när han kommer till skolan i morgon, sade Hanson med ett leende.

Det var under onsdagens inspelsvarv inför Masters-golfen som Hanson fick ett spontant infall att ta med sig en "frivillig" från publiken.

Mellan utslagsplatsen och green är det en damm, så slaget är inte det lättaste - speciellt inte när man darrar av nervositet.

– Han var riktigt skakig. Men hade jag varit 13 så hade jag drömt om att slå ett slag på Augusta, och nu har han gjort det. Det känns fint att kunna ge honom en sådan upplevelse, sade Hanson efteråt.

Klubban killen fick låna var dock lite för lång, så de två försöken slutade med boll i vattnet, men han fick stort jubel från publiken och en high-five från Peter Hanson ändå.

Hanson själv hade lika roligt.

– Det är inte jättejobbigt att spela golf en sån här dag på en sådan här bana och i det här fina vädret. Det ska bli fantastiskt kul nu när tävlingen kommer igång, jag ska försöka njuta.

Det har varit en avslappnad stämning runt banan under inspelsvarven denna vecka.

Världsstjärnan Phil Mickelson förlorade till och med ett vad med en åskådare.

– Det var nån i publiken som sa att det var ett svårt slag, och att jag absolut inte kunde göra en "up and down" (få upp den på green och sänka putten) och bla-bla-bla. Det var inte ett särskilt svårt slag, så jag borde verkligen ha klarat det. Det var en rak putt, men jag missade så det vara bara att betala, sade Mickelson med ett flin.

Hur stort var vadet?

En dollar.

– Jag hade inga småsedlar på mig, så jag fick låna en femma från en caddie.

Masters, årets första majortävling i golf, inleds på torsdagen.

TT:s utsände

Publisert: