Dagens namn: Inga, Ingalill

Leksand spurtade bäst

Publicerad 2013-11-12

Leksand. Ganska knackigt spel i två perioder.

Men i den tredje perioden visade Leksand klassen och kunde gå fram till en 3-1-seger mot Färjestad.

Den första perioden gick klart på poäng till Färjestad och de bästa målchanserna hade Tomas Hyka med ett friläge, där dock hemmamålvakten Oscar Alsenfelt täppte till - och Jack Conolly, när han missade en vidöppen Leksandskasse.

Leksand hade svårt att etablera något anfallsspel och skapade bara några halvskapliga lägen.

Spelet i den andra perioden blev jämnare och där kom Färjestads Ole Kristian Tollefsen att spela huvudrollen.

Först gav han Färjestad ledningen efter sju minuter och bara dryga minuten senare tacklade han Leksandsforwarden Tobias Forsberg, som blev liggande på isen en lång stund innan han hämtades av ambulans.

Tollefsen ådrog sig matchstraff, men Leksand kunde inte utnyttja det numerära överläget. Närmast mål var Johan Ryno med ett ribbskott, samme Ryno som bara 18 sekunder efter Färjestads 1-0-mål kvitterade till 1-1.

I den tredje perioden ville Leksand mest och efter 13.14 kom också 2-1-målet efter ett mäktigt slagskott av Patrik Hersley.

Mikael Johansson, den förre Färjestadsspelaren, satte definitivt spiken i kistan med sitt 3-1-mål i tom kasse efter 19.16.