Dagens namn: Simon, Simone

Nya mål av Sebastian Andersson

Publicerad 2011-06-18

Stockholm. Superettans målfarligaste spelare heter Sebastian Andersson.

19-åringen är uppe i nio fullträffar efter att ha gjort båda målen när Ängelholm 2-0-vann borta mot Öster.

Sebastian Andersson utökade på lördagen sin ledning i superettans skytteliga. I 59:e minuten sköt Andersson 1-0 mot Öster och i 80:e minuten fastställde han slutresultatet när Ängelholm vann med 2-0 på Värendsvallen.

Andersson, som har Ängelholm som moderklubb, gjorde sin första säsong i superettan förra året. Då gjorde han fem mål - nu har han redan gjort nio mål efter tolv omgångar.

Tack vare segern avancerade Ängelholm till andraplatsen i tabellen.

Samtidigt fick fotbollens superetta en ny serieledare - igen. Det är Degerfors som toppar serien efter 1-0-segern hemma mot tidigare ettan Brommapojkarna. 2 881 åskådare tittade på när Niklas Klingberg i 70:e minuten straffsköt det enda målet på Stora Valla.

På Söderstadion vann Hammarby med 1-0 mot Värnamo efter mål av Sinan Ayranci. Hammarby tog sig därmed upp till nionde plats, men har bara fem poäng upp till serieledning i en fortsatt superjämn superetta.

Lördagens övriga resultat var Ljungskile-Qviding 2-1 och Brage-Västerås 2-0.