TT-Sport

Ekblom tar semester som STCC-ledare

TT-SPORT

Falkenberg. Fredrik Ekblom toppar STCC-tabellen under sommaruppehållet tack vare en heatseger i Falkenberg.

– Vi är inne i zonen just nu med hundradelarna på vår sida, nu gäller det bara att stanna där, säger han.

BMW-föraren Janne "Flash" Nilsson kan också passa på att njuta under ledigheten. Tack vare en passande åttondeplats i första racet fick han starta först i det andra, och lyckades ordna karriärens 35:e seger - lika många som Richard Göransson.

– Man kan lugnt säga att Falkenberg är en favoritbana. Dagens seger gör dessutom att man får en välbehövlig nytändning inför fortsättningen av säsongen och även inför nästa år. Och vad det gäller min kamp om segrarna med Göransson så är åldern 36 det enda han kommer att se av den siffran, säger "Flash".

Men det är Biogasföraren Fredrik Ekblom som var gladast.

Årets tredje seger gör att han tog över mästerskapsledningen av Rickard Rydell.

– Jag är fantastiskt glad över att få ta sommar som ledare. Första racet gick mycket bra, och grunden till den vinsten lade vi redan under kvalet i fredags. Under andra racet kunde jag inte göra mycket mer, jag hamnade i gäng med de andra toppförarna och fick anpassa min hastighet. En åttondeplats gör mig inte nöjd, men å andra sidan placerade sig mina konkurrenter inte mycket bättre, säger Ekblom.

Mästerskapstrean Tommy Rustad hade en dålig helg (bara sex inkörda poäng) medan britten Colin Turkington äntligen har hittat farten och körde hem 27 poäng åt Flash engineering-stallet.

STCC-serien fortsätter med tävlingar den 13 augusti i Karlskoga.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport