Hansen sågade sitt lag efter förlusten

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotboll. Gif Sundsvall skakade av sig 1-4-smällen mot Malmö FF i premiären.

– Tre poäng jag är väldigt glad över, säger tränaren Roger Franzén.

Men vad sysslade Åtvidaberg med?

– Jag kan inte svara på varför vi var så passiva, säger kollegan Roar Hansen efter 2-3-förlusten hemma på Kopparvallen.

Nykomlingen Sundsvall var lite rappare, lite tyngre, lite mer taktiskt strukturerad, lite hungrigare, kort och gott något bättre. Eller mindre dålig, om man vill se det så.

För det ska slås fast:

Det här var inte material till en PR-film om allsvenskan.

"Stängde av knappen"

Hansen var inte rädd för att ta fram sågen när han betygsatte sitt eget lag.

– Det är inte många spelare i Åtvidaberg som är bättre än Sundsvalls spelare, så på det viset är resultatet rättvist. Kändes som om vi spelade premiären i dag, det var ängsligt, säger han.

– Vi hade en lovande inledning på fem minuter, sedan var det som om vi stängde av knappen. Mycket sämre än den halvtimman (som följde) kan prestationen inte bli, fortsätter Hansen.

Sett till spelarförlusterna - poänglirare som Tom Pettersson, Daniel Sjölund, Mohammed Abubakari och Ricardo Santos lämnade i höstas - är många överens om att Åtvidaberg går en svår säsong till mötes. Den nödtorftiga kost som mestadels erbjöds på Kopparvallen bekräftade enbart den uppfattningen. Det var tamt framåt och virrigt värre bakåt.

Ta anfallet som avslutades med Johan Eklunds ledningsmål (28:e minuten). Där vann Sundsvallsspelare fem dueller, i luften och på marken, i rad innan bollen hamnade hos Robbin Sellin som serverade Eklund vid bortre stolpen.

Stod på hälarna

Eller när Joakim Nilsson tämligen ostört nickade in Lars Krogh Gersons hörna tio minuter senare. Där var saknaden av avstängde Daniel Hallingström i Åtvidabergs mittförsvar påtaglig.

Det går inte att stå på hälarna och spela allsvensk fotboll.

– Vi gör det bra i första halvlek och följer vår matchplan. Vi kan hota och göra två mål, säger Franzén.

Men Sundsvall klarade inte att stänga matchen. I stället gav John Owoeri nerv åt den med reduceringen stolpe in kort före pausen.

Mauricio Albornoz klev av skadad i halvtid, Victor Sköld kom in på topp när Åtvidaberg växlade till 4-4-2 och Sköld var omgående nära att kvittera. Sett till uppryckningen lär nog Hansen hålla fast vid den taktiska uppställningen.

Åtvidaberg jobbade hårt för kvitteringen, men den kom inte. I stället sprang Pa Dibba förbi Månz Karlsson och placerade in 1-3. Med tre minuter kvar nickade inhopparen Mario Jelavic in Åtvidabergs reducering.

– Vi krigar ända in i kaklet och jag är oerhört nöjd med segern och de tre poängen. Vi var riktigt revanschsugna efter matchen mot Malmö, säger Roger Franzén.

TT

Publicerad: