Supertalangens show chockade Real Madrid

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2023-04-08

Samuel Chukwueze blev stor hjälte för Villareal borta mot Real Madrid med två drömmål.

Toppmötet mellan Real Madrid och Villarreal handlade till stor del om en spelare: bortalagets fixstjärna Samuel Chukwueze.

Nigerianen noterades för två drömmål när bortalaget skrällvann med 3–2.

Det började bra för ”Marängerna” hemma på Santiago Bernabéu i Madrid. Efter dryga kvartens spel kom Marco Asensio runt på kanten och vallade in 1–0 via bortabacken och landslagskamraten Pau Torres.

Men ”den gula ubåten” sjunker inte så lätt och det var dags för Samuel Chukwueze att presentera sig. I första halvlekens slutskede tog han emot bollen, fintade upp Nacho på läktaren och rullade in 1–1.

Real Madrids egen dribblingsartist, brassen Vinícius Júnior, ville inte vara sämre. 2–1 kom efter en soloräd där han tunnlade en Villareal-back och retfullt placerade bollen i nät.

Tränaren Carlo Ancelotti passade på att byta ut skyttekungen Karim Benzema före timmen var spelad, säkerligen med onsdagens Champions League-möte med Chelsea i åtanke.

Det skulle han kanske inte ha gjort.

Ett par minuter senare kom Chukwueze runt på kanten och hittade inhopparen José Luis Morales som satte 2–2.

Och den 23-årige nigerianen var inte klar där.

Med tio minuter kvar vände Chukwueze upp och skickade in 3–2 med ett jätteskott från distans. Hans andra drömmål för kvällen och ett äkta genombrott på den största av scener.

Resultatet stod sig matchtiden ut, efter att en VAR-granskning tagit bort en tilldömd hemmastraff.

Real Madrid tappar nu mark till Barcelona i täten som har chansen att dryga ut serieledningen till 15 poäng om ”Barca” vinner mot Girona på måndag.

Villareals jakt på topp fyra går vidare och man flåsar nu Real Sociedad rejält i nacken.