Målkalas i Calgarys seger

Av: 

Calgary fortsätter att gå som tåget i slutspelet. Efter att ha slagit ut Dallas med 4–3 i matcher står nu Edmonton för motståndet. I den första kvartsfinalen blev det målkalas när man vann med 9–6.

Elias Lindholm gav Calgary ledningen redan 26 sekunder in i matchen när hans skott överlistade Mike Smith i Edmonton-målet. 25 sekunder senare hittade Mikael Backlund Andrew Mangiapane som utökade till 2–0.

Två mål på 51 sekunder är den snabbaste starten i en slutspelsmatch i NHL:s historia.

Edmonton kom igen efter den sura starten och i den tredje perioden var ställningen 6–6. Då satte Rasmus Andersson förlösande 7–6 och Matthew Tkachuk fullbordade ett hattrick genom att göra matchens två sista mål till 9–6.

Jämnare i Carolina

Lika många mål blev det inte i matchen mellan Carolina och New York Rangers.

Carolinas seger satt långt inne. Större delen av matchen dominerade gästande Rangers som kontrollerade framför allt matchens två inledande perioder. Men i slutet av tredje kvitterade Carolina och tog det första kvartsfinalmötet till förlängning.

– Jag tycker att vi såklart lyfte nivån på spelet (i tredje perioden), vi spelade med mer intensitet. Vi spelade med mer desperation, vilket var vad vi behövde. Vi saknade lite av det i två perioder, säger tränaren Rod Brind'Amour under presskonferensen efter matchen.

– Vi fick en riktigt bra tredje period och det tog oss tillbaka in i matchen, och det höll i sig i förlängningen, fortsätter han.

– Det var nödvändigt att förändra någonting, säger Sebastian Aho, som gjorde Carolinas kvitteringsmål.

”Slappnade av”

Men det var inte bara en förändring i Carolinas spel som avgjorde, Rangersspelarna verkade självkritiska efter förlusten.

– Vi började slappna av lite för mycket, säger Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad.

Efter tre minuters spel i förlängningsperioden kunde till slut hemmalaget avgöra genom Ian Cole, och matchen slutade 2–1 till Carolina.

– Vi kommer inte att komma undan med att inte spela ordentligt i två perioder framöver, säger Brind'Amour.

Nästa match i serien spelas natten mot lördag, svensk tid.

– Det var mycket som var bra i den här matchen som vi kan ta med oss till nästa, säger Zibanejad.

Publisert: