Mästarlaget tog hem första kvarten

Av:  TT TT-AP

De dubbelt regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay tog hem det första kvartsfinalmötet mot Florida med 4–1. Samtidigt gjorde Gabriel Landeskog två assist när hans Colorado besegrade St Louis med 3–2 på övertid.

I fjolårets slutspel var det Floridaderby redan i den första åttondelsomgången. Då inledde Tampa Bay med två raka vinster och vann med totalt 4–2 i spelomgången.

Om det upprepar bedriften i år återstår att se, men man kan konstatera att mästarlaget åtminstone inledde kvartsfinalserien övertygande.

Hemmalaget Florida tog ledningen 1–0 i första perioden, Tampa Bay kvitterade till 1–1 i andra.

I tredje drog dock gästerna ifrån. 2–1 kom genom Pierre-Edouard Bellemare tidigt i perioden. Sedan fyllde Nikita Kutjerov och Corey Perry på med varsitt mål. Victor Hedman noteras för en assist.

Hyllningskör

Andrej Vasilevskij räddade 34 skott i Tampaburen, och hyllades efter matchen båda av sina lagkamrater och tränare.

– Han anstränger sig 100 procent varje match och alla försöker bara ta hans energi och använda den i sitt eget spel, säger Kutjerov om sin målvakt.

– För mig är det vad stora målvakter gör – de ger dig en chans att vinna en hockeymatch och det är vad vår kille gjorde igen i kväll, säger tränaren Jon Cooper om målvaktsinsatsen.

Lagen möts nästa gång natten mot fredag, svensk tid. Även då har Florida hemmaplan.

Colorado tog övertidsseger

I den andra kvartsfinalen gjorde Gabriel Landeskog två assist när hans Colorado tog hem första matchen mot St. Louis med 3–2.

Josh Manson satte det matchavgörande målet, serverad av Landeskog, 8.02 in i förlängningen med ett skott vid blålinjen. Pucken letade sig genom ett hav av spelare och hittade nätet precis ovanför St Louis-målvakten Jordan Binningtons axel.

Colorado vann skottstatistiken med 54–25, 13–0 i förlängningen, och Binnington räddade 51 skott för sitt St Louis men han hade sin målbur att tacka för att segern inte kom på ordinarie tid. Fem skott studsade ut från ramen under kvällen.

Lagen möts igen natten mot fredag (svensk tid).

Publisert: