Ungern chockade England från elva meter

Sebastian Wognsen/TT

Publicerad 2022-06-04

Dominik Szoboszlai gjorde enda målet när Ungern skrällvann mot England.

Ungern skrällvann hemma mot England på Puskás Arena i Budapest i Nations Leagues högsta division. Reece James blev syndabock när Dominik Szoboszlai gjorde matchens enda mål på straff.

Det var glädjescener som utspelade sig när domare Artur Dias blåste av matchen mellan Ungern och England i Nations Leagues A-gruppspel. Det var nämligen första gången sedan 1962 som Ungern vunnit mot England.

Inbytte Reece James träffade Zsolt Nagy med en arm i ansiktet efter en dryg timme, engelsmannen hade bara varit på plan två minuter. Ungerns Leipzigstjärna Dominik Szoboszlai var stensäker från elva meter och gjorde matchens enda mål.

Det var mersmak för Ungern även i första halvlek när Dominik Szoboszlai mötte ett inspel som gick under utrusande Jordan Pickford, men Conor Coady rensade bollen en meter från mållinjen.

England kom inte närmre än nyss nämnde Conor Coadys nick på en frispark som gick tätt utanför. Gareth Southgate har mycket att fundera på framöver i Nations League då Ungern inte behövde be om ursäkt för sina tre poäng.

Matchen skulle spelats utan publik efter att Ungern straffats av Uefa för rasistiska påhopp under sommarens EM-matcher. Men enligt Uefa-regler får barn upp till 14 år från skolor och fotbollsakademier heja på sitt hemland.

Detta utnyttjade Ungern och bjöd in över 35 000 barn till arenan, för var tionde barn var dessutom en vuxen tvungen att vara med, trots åskådaravstängningen.

I en av kvällens matcher i B-gruppspelet såg Finland länge ut att ta tre poäng via en straff precis innan halvtid av lagets anfallsess Teemu Pukki. Bosnien-Hercegovina ville dock annat och kvitterade i den tredje tilläggsminuten. Ett resultat Finland inte är nöjda med då de spelade hemma i Helsingfors.