TT-Sport

MFF:s fokus: SM-guld för att nå Europa igen

Av: 

TT

Malmö FF:s Adi Nalic i kamp med Chelseas Saul och Antonio Rüdiger. MFF föll med klara 0–4 på bortaplan och får nu ladda om för allsvensk guldstrid. Arkivbild.
Malmö FF:s Adi Nalic i kamp med Chelseas Saul och Antonio Rüdiger. MFF föll med klara 0–4 på bortaplan och får nu ladda om för allsvensk guldstrid. Arkivbild.

TT-SPORT

Kampen om tredjeplatsen i Champions League lever fortfarande för Malmö FF.

Skåningarnas huvudsakliga fokus är dock striden om SM-guldet.

– Det är genom att vinna allsvenskan som vi får spela de här matcherna, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Trots noll poäng och 0–11 i målskillnad efter tre matcher har Malmö FF fortfarande chansen att sluta trea i grupp H av Champions League. En placering som ger fortsatt spel i Europa League efter nyår.

Halvvägs in i gruppspelet är MFF tre poäng efter Zenit S:t Petersburg, som förlorade under onsdagskvällen borta mot Juventus efter ett sent segermål av den svenske landslagsspelaren Dejan Kulusevski.

”Tre extremt bra lag”

– Vi spelar mot tre extremt bra lag. Men vi ska alltid jaga drömmen. Den första drömmen var att kvalificera sig till Champions League och det lyckades vi med. På ett sätt är det en saga att vi spelar här, men vi ska försöka göra vårt bästa får att nå tredjeplatsen, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson efter 0–4-förlusten borta mot den regerande Champions League-mästaren Chelsea.

Det kommer dock att krävas att Malmö höjer sig rejält i framtiden.

– De tre lagen är mer eller mindre på samma nivå, säger lagkaptenen Anders Christiansen.

I Champions League har Malmö nu två raka hemmamatcher – Chelsea den 2 november och Zenit den 23 november. Gruppspelet avslutas borta mot Juventus den 9 december.

Närmast väntar dock Varberg på bortaplan kommande söndag och SM-guldstriden är glödhet. Trion Malmö, Djurgården och AIK står alla på 44 poäng och där bakom jagar Elfsborg på 42 poäng.

– Vi vill vinna ligan igen den här säsongen. Vi får möta Champions League-mästaren för att vi vann ligan. Det borde ge oss en massa motivation till söndag. Det är genom att vinna allsvenskan som vi får spela de här matcherna, säger Tomasson.

”Ta med oss farten”

Trots att MFF blev överkört borta mot Chelsea tror han att det kan ge energi för framtiden i allsvenskan.

– Vi är inte vana vid den här intensiteten. Beslutsfattande med och utan boll går så fort. Det är något vi har svårt med och som vi måste anpassa oss till. Förhoppningsvis kan vi ta med oss den farten in på söndag, säger MFF-tränaren.

Även Christiansen ser möjligheter till utveckling genom Champions League-matcherna.

– Sättet Chelsea försvarar sig direkt när de tappar boll är något vi kan ta med oss. Det är så vi också vill spela. Vi kan även lära oss av sättet som de attackerar vår backlinje. Det finns många saker vi kan ta med oss, säger Anders Christiansen.

Publisert: