Nattsvart för AIK: "Nere i skiten"

Ibraheem Alsalman/TT

Publicerad 2023-06-11

AIK:s mardrömssäsong fortsätter.

Först stod Kristoffer Nordfeldt för en rejäl tabbe som gav Elfsborg ledningen på Friends arena.

Därefter kunde Elfsborg vinna med 2–1 – ett resultat som kunde ha varit betydligt värre för Stockholmsklubben.

– Vi är nere i skiten, det är katastrof, säger anfallaren John Guidetti i Discovery+.

Publiken hann inte ens sätta sig innan Elfsborg tog ledningen på nationalarenan i Solna.

Landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt rusade ut för att rensa undan bollen – men tvekade en aning – något som Ahmed Qasem utnyttjade och kunde rulla bollen i öppet mål till 1–0.

– Vi visste exakt vad de är bra på, men vi ger bort bollen enkelt. Det smäller direkt. Vi är inte noggranna, säger mittbacken Sotirios Papagiannopoulos.

”Kan inte lägga oss och dö”

AIK, som är på nedflyttningsplats, var utspelat och Elfsborg hade bud på flera mål.

Och till slut kom 2–0 för Boråsklubben.

– Elfsborg kunde ha haft 5–6 bollar, vi alla måste ta ansvar, säger John Guidetti.

I den 29:e minuten styrde Jacob Ondrejka, som gjorde sin sista match i Elfsborg, in bollen i mål. Ondrejka är sedan tidigare klar för spel för den belgiska klubben Royal Antwerp.

– Jag är jättebesviken, men vi kan inte lägga oss och dö. Vi måste göra något i andra. Det är jävligt tungt, säger Papagiannopoulos.

Men att göra något i andra var något som AIK inte mäktade med. Kaoset i hemmalagets straffområde fortsatte, och Elfsborg kom våg efter våg och tryckte på för 3–0, men förgäves.

Sitter Brännström kvar?

I stället väckte AIK liv i matchen när Abdussalam Magashy reducerade i den 82:a minuten. Sedan tryckte man på för en kvittering, men Elfsborg höll undan och vann med 2–1.

– Vi kan konstatera att mycket som inte fungerar. Jag försöker ta ansvar när jag gör en dålig match. Alla måste ta ansvar, inte bara tränare eller ledare. Vi måste se oss själva i spegeln. 70 procent sitter i skallen och när det gör det så blir det svårt, det är en frustration, säger Guidetti.

AIK avslutar vårsäsongen näst sist med endast sju poäng på tolv matcher. Och frågan är om tränaren Andreas Brännström är den som leder laget när de gästar nykomlingen Brommapojkarna den 1 juli när allsvenskan drar i gång igen efter sommaruppehållet.

– Jag har fortsatt förtroende för Brännström, jättemycket förtroende. Det är inte bara han som ska bära ansvaret, alla vi ska göra det, säger Guidetti.

För Elfsborg var det tre blytunga poäng och man är alltjämt tvåa i tabellen, två poäng efter serieledaren Malmö FF.