Kulusevskis Tottenham – i toppen för att stanna?

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2023-10-23

Tottenham har aldrig vunnit Premier League.

Är det dags den här säsongen – med Dejan Kulusevski som ett av många offensiva vapen?

När en fjärdedel av ligan avverkats toppar Tottenham tabellen och bjuder på strålande fotboll.

Senast Spurs lyfte en ligatitel var 1961, då som mästare i engelska ligans förstadivision. Det återstår mängder av matcher och månader till ett eventuellt nytt firande men så här långt går allt som på räls.

Måndagskvällens 2–0 hemma mot Fulham innebär att Tottenham leder Premier League efter sju segrar och två oavgjorda på de nio första omgångarna.

Under färske managern Ange Postecoglou har Tottenham fått ett påtagligt lyft, något Dejan Kulusevski var mån om att påpeka under den senaste landslagssamlingen.

”Gått otroligt bra”

– Den här säsongen känns det som att allt klickar. Vi har bytt spelsystem, fått in några nya spelare och en ny tränare. Vi gör många mål, släpper in få och spelar för varandra. Vi har kul när vi spelar och kul på varje träning.

– Det har gått otroligt bra, men det är en lång säsong. Vi fortsätter träna hårt och lyssnar på tränaren och fortsätter det så här kommer det att gå strålande, sade Kulusevski.

Postecoglou ger den offensive kantspelaren stort förtroende. Kulusevski har spelat samtliga nio matcher och producerat två mål.

Som resten av laget imponerade han i Londonderbyt mot Fulham, kvällens enda match i Premier League.

Chans till 2–0

Kulusevski serverade Richarlison ett utmärkt läge en halvtimma in i matchen, men brasilianaren bredsida smet tätt utanför stolpen.

Tottenham ökade trycket och utnyttjade effektivt ett slarvigt uppspel av Fulham, vann bollen nära mittlinjen varpå Richarlison släppte till lagkaptenen Son Heung-Min som pricksköt in 1–0.

Kulusevski hade chansen att avsluta för 2–0, men valde i stället att söka en medspelare och Fulhams försvar redde ut situationen.

James Maddison säkrade de tre poängen i början av andra halvlek, framspelad av Son Heung-Min.

Seger innebär också att ingen färsk manager i Premier League fått en lika stark start som Ante Postecoglou.

Redan på fredag väntar ett nytt Londonderby, borta mot Crystal Palace.