Messi efter chockförlusten: "Finns inga ursäkter"

Fredrik Andersson/TT

Publicerad 2022-11-22

Guldfavoriten Argentina chockades i VM-premiären.

Saudiarabien stod för en jätteskräll och vann med 2–1.

”Det finns inga ursäkter”, säger Lionel Messi.

Det var så mycket som talade för Lionel Messis Argentina i VM-premiären, framför allt då sydamerikanerna hade en 1–0-ledning – plus tre bortdömda mål – med sig efter den första halvleken.

Men bara minuter in i den andra halvleken kom den saudiska chockvändningen.

I den 48:e minuten kvitterade Saleh al-Shehri från snäv vinkel och ytterligare fem minuter senare fick Salem al-Dawsari på ett vackert avslut som letade sig in i det bortre hörnet och det var 2–1 Saudiarabien, 51:a på världsrankningen.

”Galna saker kan hända”

Och fler mål blev det inte – trots bland annat en saudisk räddning på mållinjen på tilläggstid.

En av VM-historiens största skrällar var ett faktum. För Argentina tog sviten på 36 matcher utan förlust slut (senaste förlusten kom mot Brasilien 2019). Italien har rekordet på 37 matcher utan förlust.

– Det här är fotboll, ibland kan galna saker hända, men glöm inte att Argentina fortfarande är ett fantastiskt lag, säger Saudiarabiens förbundskapten Hervé Renard enligt AFP.

Messi: Ett hårt slag

”Vi visste att Saudiarabien är ett lag med bra spelare. Det finns inga ursäkter. Vi kommer att vara mer enade än någonsin. Den här gruppen är stark och det har den visat”, säger Lionel Messi i en kommentar på Argentinas officiella twitterkonto och fortsätter:

”Det är ett hårt slag för oss alla, vi förväntade oss inte att inleda så här. Vi måste förbereda oss på vad som väntar, vi måste vinna”.

Lagkamraten Lautaro Martínez:

”Vi förlorar matchen på våra egna misstag, i första halvlek måste vi göra fler än ett mål, men det här är VM och nu har vi två finaler kvar. Det här gör väldigt ont”.

Nu är det hård press på Argentina inför de två sista gruppspelsmatcherna mot Mexiko och Polen.

Lionel Messi, 35, gjorde Argentinas mål på straff i början av matchen och argentinaren blev därmed den femte spelaren att göra mål i fyra olika VM, en milstolpe som troligtvis betydde mindre efter premiärfiaskot.

I nästa match, på lördag, väntar Mexiko.