Halfvarsson tillbaka – Svahn med efter succén

avTT

Publicerad:
Foto: GIAN EHRENZELLER/EPA/TT
Linn Svahn jublar över världscupsegern i Davos.

Calle Halfvarsson är tillbaka efter att ha missat två världscuphelger på grund av en förkylning. Och Linn Svahn får förstås nytt förtroende i världscupen efter sprintframgången i Davos.

Båda landslagsåkarna är uttagna till att köra i Planica till helgen.

Skidtävlingen i Davos var Linn Svahns andra världscuptävling, efter världscupdebuten i Falun i våras.

Segern gjorde att hon nu är Sveriges främsta skidåkare i sprintcupen, tvåa efter norskan Maiken Caspersen Falla, efter lördagens seger i Davos. Stina Nilsson är trea i sprintcupen och Jonna Sundling fyra. Båda är förstås uttagna till Planica i Slovenien där det är sprint och teamsprint på programmet lördag respektive söndag.

"Vi är laddade inför nya pallplatser i helgen och känner att vi har goda chanser i både lördagens individuella sprint och söndagens sprintstafett", säger landslagschef Lars Selin i ett pressmeddelande.

Även Maja Dahlqvist, som hade det tungt i inledningen av världscupen. men var tillbaka i Davos och blev sjua i sprint, är med bland de uttagna.

På herrsidan är Calle Halfvarsson tillbaka efter att ha varit förkyld sedan världscuppremiären i Ruka för två veckor sedan. Halfvarsson missade både tävlingarna i Lillehammer och Davos.

Publicerad: