Guardiola: "Då finns det ingen mening"

TT-AFP

Publicerad 2020-03-10

Manchester Citys tränare Pep Guardiola. Arkivbild.

Fotbollsmatcher inför tomma läktare?

Jürgen Klopp är osäker på om det kommer att hindra spridningen av coronaviruset, och tränarkollegan Pep Guardiola gillar inte idén att spela utan publik.

– Vi är här för supportrarna, säger den sistnämnde inför returmatcherna i Champions League.

Till skillnad från i flera andra länder i Europa – där matcher spelas utan publik av oro för coronaviruset – finns det ännu inga restriktioner för matcher i England. På onsdagen tar Liverpool emot Atlético Madrid inför uppskattningsvis 50 000 åskådare på Anfield.

Närmare 3 000 Atlético-supportrar väntas komma till matchen, samtidigt som La Liga meddelat att alla matcher i den spanska ligafotbollen kommer att spelas inför stängda dörrar i minst två veckor.

"Vet inte tillräckligt"

– Vissa saker är viktigare än fotboll, det inser vi i det här läget, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp inför den avgörande åttondelsfinalen i Champions League.

– Jag vet inte tillräckligt mycket om hur mycket det skulle hjälpa (att spela inför tomma läktare). Problemet med fotbollsmatcher är att om du inte ser matchen på plats så ser du den någon annanstans, kanske tillsammans med andra. Jag vet inte vad som är bäst i det här fallet.

Liverpool är nära att ta hem sin första ligatitel på 30 år men kan få göra det inför tomma läktare om myndigheterna stramar åt restriktionerna.

Champions League har drabbats hårt av det snabbspridande viruset.

Paris Saint-Germain, Barcelona, Bayern München och Valencia kommer alla att spela sina returmatcher inför stängda dörrar, och det återstår att se om Juventus kan ta emot Lyon i nästa vecka med tanke på att hela Italien satts i karantän.

"Kommer göra det"

Manchester Citys tränare Pep Guardiola tror att det bara är en tidsfråga innan även de engelska klubbarna får striktare restriktioner.

City tar emot Arsenal i ligan på onsdag och Guardiola, vars lag ställs mot Real Madrid på hemmaplan i CL om en vecka, vill inte ha någon längre period med matcher utan publik.

– Vi är här för supportrarna. Om det bara är en eller två matcher, okej, men inte längre. Vi spelar för dem och om de inte kan vara här, då finns det ingen mening. Jag skulle inte gilla det.

– Men om Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) eller regeringen säger att vi måste spela utan publik så kommer vi att göra det. Hälsan går först och vi måste ta hand om situationen.