Malmö till CL-gruppspelet trots förlust

Magnus Wilsson/TT

Publicerad 2021-08-24

Veljko Birmancevic frisparksmål räckte för att ta Malmö till Champions League-gruppspelet.

Malmö FF är klart för gruppspelet i Champions League.

Trots en förlust borta mot Ludogorets med 1–2 går Skånelaget vidare på 3–2 totalt.

– I hela livet har jag drömt om det här, säger en tårögd Anders Christiansen i Cmore.

Med 2–0 i ryggen från första mötet på hemmaplan reste Malmö ner till Bulgarien och Ludogorets med luft under vingarna. Så länge inte Skånelaget skulle förlora med fler än ett måls marginal skulle deltagandet i Champions Leagues gruppspel vara säkrat.

Men Malmö fick värsta möjliga start. Redan efter nio minuter skickade Anton Nedjalkov in Ludogorets första hörna i matchen och jakten var i gång.

Malmö skulle dock svara inom några minuter när Sören Rieks snyggt placerade in 1–1 – trodde han.

Efter en lång VAR-granskning visade det sig att Anders Christiansen varit precis offside kort innan målet och målet dömdes därmed bort.

Kvittering kom

Men kvitteringen skulle komma. Vejlko Birmancevic skickade in en frispark, via muren till 1–1 strax före halvtid.

Kort innan kvitteringen kom tvingades dock Malmö byta ut målvakten Johan Dahlin på grund av skada. Det innebar att nyförvärvet Ismael Diawara fick göra sina första minuter i Malmötröjan.

– Han kunde fått en lättare start kanske, absolut. Men han fick ju göra en jättefin räddning ganska snabbt även om det blev avblåst för offside. Jag tror det hjälpte honom. Det var stabilt och bra, säger sportchefen Daniel Andersson i Cmore.

– Vi vet inte så mycket. Vi får se. Jättetråkigt. Kul för Ismael att få komma in, men vi får se de närmaste dagarna, säger han om Dahlins skadeprognos.

Diawara inledde lovande, men även han skulle se sig överlistad.

Efter en ny VAR-granskning tilldömdes Ludogorets en straff knappa kvarten in i den andra halvleken. En straff som Pieros Sotiriou förvaltade och gav Ludogorets ledningen på nytt.

”Det är magiskt”

Men trots ett massivt hemmaövertag lyckades inte Ludogorets att få med sig något mer – och Malmö FF är klart för Champions League-gruppspelet.

– Fantastiskt. Underbart. Det är magiskt. I hela livet har jag drömt om det här. Jag är bara stolt över laget och hela klubben som ger oss de bästa förutsättningarna för att kunna prestera, säger en tårögd Anders Christiansen i Cmore.

– Vi försöker betala tillbaka till klubben, supportrarna och till spelarna. Det är helt fantastiskt.

Platsen i gruppspelet ger Malmö minst 190 miljoner kronor.