TT-Sport

Värmlänning snabbast i Karlstad

TT-SPORT

Bilsport. Någon gästvänlighet var det inte tal om.

Värmlänningen Pontus Tidemand var snabbast av alla när svenska rallyt inleddes på Färjestads travbana - trots att han körde i den sämre klassen.

– Det var riktigt gött, sade han.

Sébastien Ogier vann första VM-rallyt i Frankrike men hade inte mycket att säga till om när cirkusen kom till Karlstad. Fransmannen slutade på sjunde plats när svenska rallyt drog igång Färjestads travbana.

I stället handlade allt om en värmlänning.

Hemmaåkaren Pontus Tidemand, som i år kör i WRC2, steget under den främsta klassen, vann duellen mot norrmannen Anders Gröndal och var smått överraskad över sin framgång.

– Det var en bra start även om det går att göra allt lite bättre. Jag har alltid missat lite på travet när vi har kört här tidigare år så det var så jädra skönt. Trodde faktiskt inte att vi skulle ta Anders men... Nä, nu är det i gång, sade han till SVT Sport.

Till slut var det inte bara norrmannen han besegrade.

Efter att alla förare hade kört specialsträckan i Karlstad visade det sig att 24-åringen från Charlottenberg var snabbas av dem alla. Tidemand tog därmed hem rallyts första superspecialsträcka, före Mads Österberg, Norge, och Jari-Matti Latvala, Finland.

Näst bäste svensk var Fredrik Åhlin, som slutade på elfte plats.

Svenska rallyt fortsätter över helgen och avslutas på söndag.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport