TT-Sport

Nytt avtal om tv-pengar i speedway

TT-SPORT

Mc-sport. Nu är det lugnt i speedway-Sverige. Förbundet och elitserieföreningen har slutit ett nytt avtal om fördelningen av tv-pengar och uppdelning av marknadsrättigheter.

"Avtalet ger arbetsro till förbund och klubbar och möjlighet att fokusera på framtiden", säger Tony Olsson på Track Racing-sektion vid Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet (Svemo) i ett pressmeddelande.

"Vi har nu tre år på oss att med gemensamma krafter arbeta för att utveckla verksamheten, få den än mer attraktiv för förare, åskådare och sponsorer."

Avtalet mellan Svemo och klubbarnas samarbetsorganisation ESS sträcker sig till 2017. Genom avtalet ges elitserieklubbarna möjlighet att styra över delar av intäkterna och hur de ska spenderas.

I fjol, när ESS och Svemo var i strid med varandra angående tv-avtalet hotade ESS med att stoppa tv-sändningar från elitserien. Senare bestämdes att speedway-sektionen i Svemo skulle bilda ett eget speedwayförbund. De planerna skrinläggs. Svemos styrelse har beslutat att sektionen ska bedrivas mer självständigt än tidigare.

Börje Bellinger, talesperson för ESS, säger att ESS och Svemo Trackracing tillsammans ska "utveckla en organisationsmodell hur svensk speedway ska organiseras". Den ska presenteras under våren.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport