Hellre Ibrahimovic än Rosenberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Wien. Gärna revansch på Markus Rosenberg.

Men hellre Zlatan Ibrahimovic som motstånd.

Salzburgbacken Martin Hinteregger föredrar den svenska storstjärnan framför MFF-anfallaren.

– Mot Zlatan har man allt att vinna, säger 21-åringen.

Som turist har han Sverige som ett favoritland.

Som fotbollsspelare har Martin Hinteregger en annan åsikt.

Tillsammans med en handfull landslagskamrater har han färska erfarenheter - och bittra minnen - från dubbelmötet med Malmö FF och den missade platsen i Champions League-gruppspelet.

– Det är lite speciellt att vi åkte ut mot ett svenskt lag och nu möter Sverige igen. Det är klart att det sitter lite i huvudet. Men det motiverar oss bara, säger han.

Unga stjärnor

Han saknar dock Markus Rosenberg - tvåmålsskytt mot Salzburg i den avgörande matchen - i den svenska truppen.

– Jag hade gärna tagit revansch på honom. Det är en bra spelare. Men egentligen är jag glad att det handlar om Zlatan Ibrahimovic nu, mot honom har man allt att vinna som försvarare, säger Hinteregger till TT.

– Och jag hoppas att vi får träffa på Malmö i en annan match.

Den unge mittbacken tillhör den nya generationen österrikiska landslagsstjärnor, med Bayern Münchens David Alaba i spetsen. Mycket talar också för att det blir ett ungt mittbackspar mot Sverige på måndag. Vid sidan av mer eller mindre självskrivne Dynamo Kiev-spelaren Alexandar Dragovic, 23, är Hinteregger, som fyller 22 på söndag, ett troligt alternativ.

Semestern i fara

Att stoppa Ibrahimovic blir inte lätt. Det allra bästa vore enligt Salzburgbacken om den svenske rekordskytten inte fick bollen alls. Men Martin Hinteregger har samtidigt stora förhoppningar om revansch - inte minst för sin egen skull.

– Jag brukar semestra i Sverige. Jag åker gärna till Stockholm och tittar på ishockey, jag är en riktig ishockeysupporter. Det är en häftig sport, säger han.

– Just därför ser jag gärna att vi vinner den här gången. Annars får jag kanske stanna hemma nästa gång i stället.

TT:s utsände

Publicerad: