Viktig vinst för Rangers

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Rangers tog en mycket viktig seger med 4-3 i derbyt mot New York Islanders i NHL-ishockeyn natten till onsdag.

– Det här var en helt avgörande seger. Förhoppningsvis får vi mer hjälp av andra lag framöver, säger Henrik Lundqvist.

Rangers har inte råd att förlora om laget ska kunna ta en plats i Stanley cup. Och de kunde ha önskat sig en bättre start. Efter darrigt spel av både utespelare och målvakten Henrik Lundqvist låg laget under med 0-2 efter den första perioden. I andra kom det ut på isen som ett nytt lag. Farten och effektiviteten ökade rejält och det gav utdelning. Rangers vann perioden med 3-0 och när Marc Staal satte 4-2 i början av den tredje var det avgjort. Islanders kom aldrig närmare än en reducering.

– Det var starkt att vi lyckades komma tillbaka efter en svag start, säger Lundqvist till tv-kanalen MSG, enligt Aftonbladet på nätet.

Rangers har fyra poäng upp till slutspelsplats med sex matcher kvar att spela.

Detroit har i princip säkrat avancemang efter vinst hemma mot Edmonton med 5-4. Efter mål av bland andra Andreas Lilja, hans första för säsongen, Johan Franzén och Niklas Kronwall ledde laget med 4-0 sent in i andra. Edmonton kom dock tillbaka och kunde kvittera i mitten av den tredje perioden innan Brad Stuart slog in ledningsmålet med dryga minuten kvar.

Henrik Sedins poängform håller i sig. I vinstmatchen mot Phoenix, 4-1, gjorde han ett mål och två assist och ligger fortfarande i topp i poängligan med 104 poäng.

– Jag visste inte exakt hur läget var före nedsläpp och egentligen spelar det inte så stor roll. Sedan jag passerade 100-gränsen är alla nya poäng rena bonusen, säger Henrik Sedin till Expressen på nätet.

Daniel Alfredsson och Erik Karlsson stod båda för tre assist var när Ottawa slog Washington med 5-4.

TT

Publicerad: