Ekdals Cagliari ur Serie A

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotboll. Cagliari får lämna Serie A.

Det betyder också att landslagsmittfältaren Albin Edal ser sig om efter en ny klubb till nästa säsong.

Bundesligaklubben Hamburg uppges visa stort intresse.

Det har mest varit en fråga om när, inte om, Cagliari åker ur den italienska förstadivisionen. På söndagen blev det hur som helst definitivt att Sardinien förlorar sitt bidrag till Serie A. Palermo - med Robin Quaison från start - kom till ön och vann med 1-0.

Det var efter ett inlägg från Quaisons inlägg som Franco Vazquez gjorde målet.

Jansson byttes ut

Då spelade det ingen roll att Genoa räckte ut en hjälpande hand och slog räddningsplankan Atalanta i Bergamo med 4-1. Med två omgångar kvar är avståndet åtta poäng mellan Cagliari och Atalanta. Sedan tidigare är det klart att Cesena och Parma flyttas ned.

Pontus Jansson spelade från start i Torino men byttes ut halvvägs in i andra halvlek i 2-0-segern hemma mot Chievo. Alexander Farnerud spelade inte i Torino.

Trivs mot Milan

Domenico Berardi, 20, gillar uppenbarligen att spela mot Milan. För andra säsongen i rad sänkte Sassuolos vasse anfallare storklubben. I fjol slog han in fyra bollar, nu nöjde han sig med ett hattrick. Sassuolo vann med 3-2 i en match där Milan fick två spelare utvisade, Giacomo Bonaventura och Suso.

Ett av Berardis mål blev mycket omdiskuterad. Inte ens tv-repriser kunde fastställa om bollen var över mållinjen eller inte.

En som på sätt och vis ska tacka Berardi för hans förmåga att producera mot just Milan är Massimiliano Allegri. Han fick sparken dagen efter förlusten förra året. Nu är han färsk mästare med Juventus och kan vinna Champions League om några veckor.

Frågan är vilket öde Filippo Inzaghi går till mötes. Milan är bara tia i Serie A.

TT

Publicerad: