Friidrott

SVT och TV4 delar på friidrotts-VM

TT-SPORT

Stockholm. Sveriges Television och TV4-Gruppen är överens om ett nytt, omfattande sportavtal för 2009 och 2010.

Avtalet innebär att SVT sänder magasinet Fotbollskväll med allsvensk fotboll de kommande två åren, med start måndag den 6 april.

"Ett allsvenskt Fotbollskväll hör hemma i SVT. Det var här det startade 1993 och vi ska åter göra det till en medelpunkt i bevakningen av svensk fotboll. För första gången någonsin kommer SVT nu samma år att göra ett Hockeykväll med elitserien och ett Fotbollskväll med allsvenskan, vilket känns riktigt starkt", säger Albert Svanberg, sportchef för SVT i ett pressmeddelande.

Tv-kanalerna delar på direktsändningarna från friidrotts-VM i Berlin 15-23 augusti. Däremot sänder TV4 ensamt friidrotts-EM i Barcelona den 26 juli-1 augusti 2010.

"Det här är ett avtal som är bra för många parter och som ytterligare stärker det långvariga, framgångsrika samarbetet på sportområdet mellan SVT och TV4. Eftersom friidrott är en profilsport för TV4 är vi glada över att kunna erbjuda våra tittare en omfattande bevakning av de närmaste stora mästerskapen direkt i TV4", säger Hans Pekkari, sportchef för TV4-Gruppen.

Avtalet innebär också att båda företagen får en omfattande rätt till nyhetsbevakning av respektive evenemang.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport

/

Friidrott

LÄS VIDARE

Guide: Friidrotts-EM 2018 i Berlin

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott