TT-Sport

Bremberg lider med "Foppa"

TT-SPORT

Stockholm. En lirare lider med en annan.

Fredrik Bremberg beklagar att Peter Forsberg får avbryta sitt comebackförsök.

– Det är tråkigt för svensk ishockey, sade Djurgårdsstjärnan.

Efter bara två matcher i elitserien väljer Peter Forsberg att avbryta sitt comebackförsök för stunden. Ett besked som kollegorna i slutspelsjagande konkurrenten Djurgården beklagade.

– Vi är ju födda samma år och har spelat en hel del tillsammans. Det är tråkigt eftersom han är en sån enormt duktig hockeyspelare. Det är tråkigt när en artist försvinner, en spelare som gör de där avgörande sakerna. Men går det inte så är det inte mycket att göra, sade Bremberg efter Djurgårdens 4-1-seger över Timrå.

En seger som lyfte Djurgården förbi just Modo och upp på slutspelsplats.

En av Forsbergs två matcher i elitseriecomebacken blev just mot Djurgården. En upplevelse som unge Carl Gustafsson, 19, kommer att bära med sig.

– Jag tycker det är tråkigt att han får avbryta comebacken, han är ju en legend. Det var en upplevelse att spela där uppe och kul att möta honom, sade Gustafsson om matchen i lördags (4-4) som kan ha varit Forsbergs sista.

Gustafsson konstaterade också att Djurgårdens chanser att nå slutspel ökade:

– Ja, verkligen. Han är ju inte vem som helst, sade han om "Foppa".

Varken Djurgårdens tränare Thomas Montén eller Timrås Challe Berglund ville på presskonferensen efteråt kommentera Foppas beslut att avbryta comebacken.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport